Így válassz fűtőfilm telepítő céget

Hogyan válassz fűtőfilm telepítő céget?

Erre a 4 dologra figyelj oda és nem fogod megbánni!
 

 

        ·      Előzetes méretezés / kalkulációk

        ·      Hazugságok

        ·      Más megoldások szidalmazása

       ·      Garancia

 

Méretezés / kalkulációk:

Az új, modern fűtési megoldások többek között abban térnek el a klasszikus, régi technikáktól, mint a gáz-cirkó, vegyes-tüzelés, cserépkályha, hogy sokkal, de sokkal precízebben kell méretezni. Fűtőfilmet, (de hőszivattyút is) minden olyan esetben, amikor fő fűtésként kerül alkalmazásra, csak úgy szabad telepíteni, hogy ki kell számolni az épület hőigényét. Ez alapján határozható meg ugyan is a négyzetméterenkénti szükséges teljesítmény és az éves fogyasztás is.
Amikor ez elmarad, olyankor lehetséges az, hogy nem tudja kifűteni a rendszer a házat, vagy épen túl sokat fogyaszt.
 

Hazugságok:

Ha egy fűtőfilm telepítő, vagy forgalmazó cég, hosszasan beszél az infra sugarak jótékony hatásairól, illetve, hogy ez a rendszer teljesen máshogy fűt olyan, mint a nap, stb… akkor érdemes messzire elkerülnöd őket. Ugyan is vagy a figyelmed akarják elterelni, vagy totál nem értenek hozzá. Komolyan mondom! Fizika óráról hiányoztak.
Vásárolnál olyan eladótól, aki nem ért hozzá (hülye) vagy félre akar vezetni?
Magyarázat: A fűtőfilm bocsát ki infra sugarakat, csak hogy az infra az fény. Ha a fólia fölé beton, járólap vagy laminált padló kerül, amin a fény nem tud áthatolni, akkor a film infra sugarai sem.
Szóval a film infra sugaraiból nem fogsz semmit sem érezni. De ez nem is baj. Ettől még tökéletes lesz a komfort érzeted.


Mások szidalmazása:

Sokszor találkozok olyan oldalakkal, ahol összehasonlítják a fűtőfilmet más, esetleg régebbi klasszikus fűtésrendszerekkel. Ami meglepő, hogy a fűtőfilm minden esetben jobb megoldásként van feltüntetve.
A valóság: Mivel mi a PACO HAUS-nál több fajta fűtésrendszerrel is foglakozunk, ezért biztosan állíthatom, hogy nincs legjobb. Van ahova a hőszivattyú, van ahova a fűtőfilm az optimális választás. Sőt van olyan helyzet, amikor azt látom, hogy az ügyfélnek egy kondenzációs gázkazán a legoptimálisabb választás. Bár nem foglalkozunk kondenzációs kazánokkal, még is azt tanácsolom neki, hogy válassza azt a megoldást.
Hogy mi a legjobb, választás egy adott háznál, azt mindig sok tényező dönti el. A ház mérete, a tájolás, a közművek elérhetősége, és a Te igényed.
Ha valaki annyira elfogult, hogy csak a saját maga által értékesített megoldás lehet szerinte a jó, viszont minden más elfogadhatatlan, akkor attól a „szakembertől” sajnos nem kapsz egyenes válazt a kérdéseidre.


Garancia:


 Ne felejts rákérdezni a garanciára. A fűtőfilm egyik nagy előnye, a gondozásmentesség és a hosszú élettartam. Elhibázni csak a telepítést lehet. Így hát kérd a telepítőtől, hogy vállaljon rá kiemelkedő hosszúságú garanciát. 5-10 év.

Itt pedig az infra fűtőfilm telepítés árakat >>>

 

Köszönöm a figyelmet:
Kiss Gábor