Az infra fűtőfilm nagy haszna

Az infra fűtőfilm nagy haszna

8+1 előny

Ez az írásom, arról fog szólni, hogy hogyan lehet mégis energiatakarékos megoldás az infra fűtőfilm,
illetve milyen más előnyei lehetnek a számodra

Annak ellenére, hogy az előző írásom arról szólt, hogy menyire rá lehet fázni a fűtőfilmmel, alapvetően egy jó terméknek tartom.
De csak akkor jársz jól vele, ha ismered az előnyeit és hátrányai is egyaránt. Mutatok majd példákat is, ami alapján még könnyebben hozhatsz jó döntést.

A fűtő fólia, vagy más néven fűtőfilm önmagában csak az egyéb elektromos fűtésekhez képest energiatakarékos. A gáz illetve fa tüzelések kiváltásakor önmagában nem fogsz tudni spórolni vele ezt már olvashattad.
Van viszont 8+1 másik előnye, amitől biztosan állítom, hogy az új építésű házak első számú fűtése lesz hamarosan.

1. előny: A telepítése rendkívül egyszerű. Nem kell engedélyeztetni. Ez nem csak a gázfűtéses rendszerekhez képest jelent előnyt, de az egyéb kéményt igénylő fűtés fajtákhoz is, sőt még a hőszivattyús fűtéssel szemben is sokkal egyszerűbb.
Gyors. 1 nap alatt telepíthető. Nem jár kosszal. Nem kell vésni. Szó szerint az egyik legegyszerűbben kialakítható fűtés megoldás. Utólagos lakáskorszerűsítésnél elég a járólapot, laminált padlót cserélni és már telepíthető is. A legegyszerűbben telepíthető padlófűtés típus.

2. előny:  A telepítése rendkívül olcsó. Kevesebb, mint a felébe kerül, egy vegyes-tüzeléses vagy gázfűtéses rendszerhez képest. A hőszivattyús megoldásokhoz képest pedig csak a harmadába kerül. Nem kell kémény, kazán, gázbekötés, terveztetés. A vizes rendszerű padlófűtés kialakítását, ami komoly költség, is megúszod. Ezeknek a költsége mind a zsebedbe marad.
Mire költenéd a megmaradt 1-1,5 millió forintot?

3. előny: Egyedi komfort érzet. Az infra fűtőfilmes padlófűtés a legprecízebben szabályozható megoldás. Nemcsak a szoba hőmérsékletét tudod egyszerűen szabályozni, 0,1 fokos lépcsőben, hanem akár külön a padlóét is.
Az utóbbi akkor igazán előnyös, ha pl.: cserépkályha mellé kiegészítő, komfortnövelő fűtésként alkalmazod.

4. előny:  Nem romlik el. És ezt veheted szó szerint. Az infra fűtőfilmben nincs kopó mozgó alkatrész. 30-40 évet
simán kibírnak. Vagy mondhatnám azt is, hogy minimum 3 gázkazánt túl él. A padlóban Mi a hőmérsékletét maximum 28-35 fokra korlátozzuk, de a műhelyben a tesztek alatt még 90C foknál sem lett semmi probléma vele. A megbízhatósága az egyszerűségében rejlik. Elrontani csak a telepítést lehet. 
De egyetérthetünk abba, hogy ha egy hozzá nem értő kókler telepíti, az nem a termék hibája.
Szakszerű telepítés esetén szinte örök a termék. De biztos, hogy előbb fogod lecserélni a járólapot vagy a parkettát, mint ahogy elromolna.

5. előny: Nem kell karbantartani. Amíg egy gázfűtéses rendszernél minden évben jön a kéményseprő és a készülék gyártója is a garanciát az évenkénti, szakszerviz által végzett karbantartáshoz köti, addig az infra fűtőfilmnél ilyennel nem kell számolnod. Ez is pénz. Ezt nem kell kifizetned évente, ha ilyen fűtésmegoldást választasz.

6. előny: Nincs hangja. Ez tényleg totál csendes. Amíg a gázkazánnak és a keringető szivattyúnak is van egy morajló hangja, addig az infra fűtőfilmes padlódűtés 100%-ban hangtalan.

7. előny: Biztonságos. Nincs a rendszerben semmi, ami mérgezne, vagy felrobbanhatna. A családod maximális biztonságban tudhatod.

8. előny: Prémium komfort. Amíg a vizes rendszereknél a szobánkénti hőmérséklet szabályozás a bonyolultabb kivitelezés miatt csak kevés helyen valósul meg, addig az infra fűtőfilmes megoldásnál ez teljesen alap megoldás. Sőt, az interneten keresztüli távvezérlés is csak pár 10 ezer forintot plusz költséget jelent.

+ előny: utoljára hagytam, de igazából ez a legnagyobb előny. Földgázt, tűzifát, nem tudsz otthon előállítani. Áramot viszont igen. Az elektromos infra fűtőfóliás padlófűtés fogyasztása teljes egészében kinullázható napelemek segítségével. Sőt, ha azt a pénzt,  amit a telepítésnél (2-es pont) megspóroltál, elköltöd napelemre, akkor az éves fűtés költséged máris nem lesz több mintha gázzal fűtenél.

Fontos! Ez az utóbbi pont, csak jól szigetelt AA, AA+,AA++,-os házaknál érvényes és előzetes számítások nélkül nem szabad ilyenbe belevágnod. Inkább gyere el hozzánk egy tanácsadásra és pontosan kiszámoljuk,chogy mekkora a házad hőszükséglete, abból pedig a telepítés és az üzemeltetés költségeiről is pontos képet kapsz.

Ígértem, hogy írok pár sort a 3. generációs fűtőfilmről is.
Ha informálódtál a neten az infra fűtőfilmről, akkor biztos találkoztál olyan oldallal ami a szidja az 1 és 2. generációs fűtőfilmet,
a 3. generációst meg az egekbe magasztalja.
Amit állítanak: A 3. generációs fűtőfólia gazdaságossága a korábbi fűtőfóliákhoz képest 25%. Na ez így teljesen nem igaz.
Az 3.generációs fűtőfóliák, úgynevezett önszabályozó fűtőfóliák. Ha emelkedik a hőmérséklet, akkor automatikusan csökken a teljesítmény. A jelenlegi Magyarországon megvásárolható 3. generációs fűtőfóliák 25%-ban képesek csökkenteni a teljesítményüket. De ettől nem lesz 25% fogyasztás csökkenés. Esetleg 2-3%-al nőhet a gyakorlatban a hatásfok.
Az igazi előnye ennek a megoldásnak, hogy ha valamilyen tárgy, pl.: egy bútor lefojtja, akkor nem fog túl melegedni. A régebbi típusoknál, kötelező volt 4-5cm légrést hagyni. Tehát csak olyan bútort lehetett használni, aminek lába volt. Ellenkező esetben a szigetelés és a parketta is károsodhatott. Az új, 3. generációs infra fűtőfóliánál erre már nem kell ennyire odafigyelni.

Összességében elmondható, hogy egy jól szigetelt, modern energiatakarékos háznál jó választás lehet az infra fűtőfilm, de a telepítéskor megspórolt pénzt, nem érdemes zsebre tenni, mert hamar elfogy a megnövekedett fűtésköltség miatt. A legjobb ötlet egyből napelemre költeni. így valóban energiatakarékos és az egyszerűsége miatt elromolhatatlan fűtésrendszere lesz a házadnak.

Összefoglalás:

Az a tapasztalatom, hogy a most újonnan épülő, korszerű szigeteléssel ellátott 70-120m2 közötti házak fűtőfólia + napelem kombinációval való fűtésrendszer kiépítése nem kerül többe, mint egy Gáz+ padlófűtés rendszer, ugyan akkor az éves fűtésköltés ugyan annyi, vagy kevesebb. De még ha ugyan annyi, akkor sem kell többet számolni az évenkénti karbantartás költségével és a készülék meghibásodás miatti javítás díjával. Régebbi házaknál jellemzően nem lehet fűtésköltség csökkentésről beszélni, de komfort emelkedésről mind fő, mind kiegészítő fűtésként igen.
De a legfontosabb, a számolás. Mert minden előre kalkulálható. A telepítési költség és a későbbi fűtésköltség is. 
Itt kapsz hozzá segítséget >>>


Itt találsz komplett árakat, anyaggal, munkadíjjal, garanciával és áfával együtt. >>> 

 

Köszönöm a figyelmet!
Kiss Gábor
PACO HAUS